Forgalomkorlátozás a Budai úton

2023.03.17. 09:55
KÖZLEMÉNY - 2023. március 17. (péntek) 
 
 
 
 
 
 
A multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok közúti kapcsolatainak kivitelezési munkái miatt március 21-től, keddtől újabb forgalmirend-változásra kell számítani. A Budai út – Nagyszombati utca kereszteződés átalakítása miatt ideiglenesen elterelik a Budapest – Balaton kerékpárúton közlekedőket, valamint a Budai út gépjárműforgalmát július 30-ig.
 
 
A gépjármű- és a kerékpáros forgalmat is érinti az a korlátozás, amely március 21-től, keddtől lép életbe a multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok közúti kapcsolatainak kivitelezése okán. A Nagyszombati utca – Budai út kereszteződése a meglévő háromról egy négy ágú csomópontra bővül. Az átépítés ideje alatt a Budapest – Balaton kerékpárút Budai út menti szakaszán ideiglenesen elterelik a kerékpáros forgalmat.
 
A Budapest felől érkező kerékpárosok Kisfalud település utolsó keresztutcájánál az újonnan megépült BUBA kerékpárútról le kell térjenek a kiépített kerékpáros átkelőnél a lakott területen lévő régi kerékpárútra. Székesfehérvárra beérve a Nagyszombati utcára jobbra kanyarodva folytatják útjukat, az első kereszteződésnél balra, a Sárosi utcán hajtanak, majd ismét balra kanyarodva, a Poprádi utcán haladva érnek vissza a Budai útra, ahol az első lámpás csomópontig a járdán haladnak. A lámpánál átkelve térhetnek vissza a BUBA kerékpárútra.
 
A Székesfehérvár irányából érkező kerékpárosoknak a Bika csárdánál lévő jelzőlámpánál kell áttérni a Budai út másik oldalára, ahonnan balra kanyarodva rátérnek a Poprádi utcára. Innen a táblákat követve az első lehetőségnél jobbra kanyarodva a Sárosi utcán haladhatnak, ahonnan egyből egy újabb jobbkanyarral a Nagyszombati utcára kanyarodnak. Itt a lámpás kereszteződésnél a Budai út Aranybulla felöli oldalán folytathatják útjukat a régi kerékpárúton. Kisfalud településre beérve tábla és átkelő jelzi, hol térhetnek vissza a BUBA kerékpárútra.
 
A Nagyszombati utca – Budai út csomópont építési munkái miatt a kivitelező a Budai út gépjárműforgalmát is korlátozni fogja a Poprádi utcától a kisfaludi lehajtóig. A kivitelezés során – több ütemben – egyre nagyobb mértékű terelésre kell majd számítani előreláthatóan július végéig, amikorra a teljes csomóponti átépítés és a teljes burkolatfelújítás elkészül. Az első ütemben március 21-től, keddtől 40 km/h sebességkorlátozásra és a városból kifele tartó irányban a jobb oldali szélső sáv szűkítésére kerül sor a Budai úton, a Bika csárda és a Nagyszombati úti csomópont közötti szakaszon.
 
Az érintett részen található a Nagyszombati utca/Budai út buszmegálló, amelyet a kivitelezési munkák alatt megszüntetnek, így a 22-es jelzésű autóbusz utolsó székesfehérvári megállója a Stomfai utcai (Bika csárdánál található) megálló lesz július 30-ig.
 
Arra kérik a gépjárművezetőket, a kerékpárosokat, az ezen útszakaszon közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel, a kihelyezett jelzéseket! 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.