Varázsfonal – elkészültek a Hétbolha cserebere játékai

2023.05.22. 09:30
KÖZLEMÉNY - 2023. május 22. (hétfő)
 
 
 
 
 
 
 
Egyedi, szeretettel készített kézműves játékok boldog tulajdonosai lehetnek azok a gyerekek, akik részt vesznek a Hetedhét Játékfesztivál Hétbolha programjában május 28-án, vasárnap. A játékcserebere alapját képező ugráló békákat, ölelős párnákat, mindent tudó varázspálcákat a Négykezes Kedd – Játékvarró Műhelyének ügyeskezű önkéntesei varrták.
 
 
 
Figyelem! Már csak néhány nap, és kezdődik Székesfehérvár legnagyobb és legnépszerűbb játékcserbere programja! Május 28-án, vasárnap 10 és 20 óra között a „Hétbolha” cégér alatt álló asztal bőséges kínálatot nyújt, így aprócskák és nagyobbacskák is kedvükre válogathatnak a játékok között. Fizetőeszközül egy általuk hozott játék szolgál. Minden leadott játék gazdára talál, hiszen, akik részt vesznek a programban, nemcsak saját játéktárukat frissíthetik, hanem hozzájárulnak ahhoz is, hogy az Igazgyöngy Alapítványon keresztül minél több gyermeknek legyen lehetősége társasjátékokkal, babákkal, plüssökkel, kirakókkal játszani. Itt az ideje hát körülnézni a gyerekszobában!
 
A régi, megunt, „kinőtt” játékok újra gazdára találnak, és senki nem távozik üres kézzel vasárnap. Ha valaki nem szeretne cserélni, akkor választhat egy kedves, puha textiljátékot, amit a Hetedhét Játékmúzeum önkéntesei készítettek saját kézzel és csupa szeretettel. Amikor bekukkantottunk az elmúlt héten a Négykezes Kedd – Játékvarró Műhelyében, ott nagy munka folyt. Szorgos kezek öltötték a tűt a színes párnaszövetekbe, töltötték az apró kavicsokat a zöld békapocakokba, és hintették meg titkos varázsporral azokat a pálcákat, amelyek a gyerekek segítségére lesznek majd.
 
Kalmár Lászlóné Ilitől, a Négykezes Kedd egyik alapítójától megtudtuk, hogy a tíz éve indult klubban sok minden készült már. A nagy sikernek köszönhetően hagyománnyá vált, hogy minden évben készül felhő-, korona-, szív-, csepp-, lepke-, kutya- és macskaalakú ölelős párna és ugráló béka. A rendszeres találkozások során a résztvevők megtanultak babákat, mackókat készíteni, amigurumi játékokat horgoltak és jó barátságokat kötöttek egymással. Ez adja a lelkét a műhelynek és a most készülő játékoknak is – mesélték el kérdésünkre az önkéntesek, miközben szabtak, varrtak.
 
A Játékműhelyben elkészültek a cserebere alapok. Nincs más hátra, mint összekészíteni otthon a játékokat, eljönni május 28-án a Hetedhét Játékfesztiválra, és a Hétbolha aszatalánál, ahol az önkéntesekkel is találkozhatnak, beszélgethetnek a résztvevők, indulhat is nap. A fehérvári gyerekek által leadott, összegyűlt játékokat idén az Igazgyöngy Alapítvány számára ajánlják fel.
 
A műhelyben készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.