Gyermeknap Feketehegy-Szárazréten

2023.05.24. 13:30
KÖZLEMÉNY - 2023. május 24. (szerda)
Május 27-én, szombaton várják a családokat. 
 
 
 
 
 
Ha május vége, akkor gyereknap! Május 27-én, szombaton 15.00 és 18.00 óra között rengeteg program várja a gyerekeket a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban: graffitis fal, társasjáték sarok, Nerf-pálya, légvár és arcfestés is lesz a kínálatban. Tűzoltó- és rendőrségi bemutatót is láthat a közönség, ezen kívül pedig lesz sport is, minden mennyiségben: többek között kispályás vagy amerikai fociban, tollaslabdában, tapadókorongos íjászatban, az egyensúlydeszkán vagy éppen lengőtekében próbálhatják ki magukat a gyerekek. A program ingyenes.
 
 
Kisebb és nagyobb gyerekek, de akár a gyermeklelkű felnőttek is bőven találnak maguknak kedvükre való szórakozást a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szép kertjében, ahol rengeteg program várja a vendégeket május 27-én, szombaton 15 órától.
 
Biztos sikerre számíthat a graffitis közönségfal, ahol büntetlenül élhetik ki alkotókedvüket a résztvevők. A falnál animátorok segítenek az érdeklődőknek, akik megtalálják itt a szükséges eszközöket: festékszórókat, stencileket, maszkokat és kesztyűket. Ha már alkotás: nem marad el a gyereknapon az arcfestés sem. Lesz légvár, a Nerf-pályán is kipróbálhatják magukat a vállalkozókedvűek, pihenésképpen pedig a közös játékra alkalmat adó társasjátéksarok is. A Fehérvári Tűzoltó Egyesület, a rendőrség és a honvédség tagjai is jelen lesznek a helyszínen, ahol izgalmas bemutatók és akadálypálya is várja a közönséget. Ami a nyalánkságokat illeti: fagyit és vattacukrot vásárolhatnak majd a résztvevők.
 
Számtalan sportlehetőség közül is választhatnak a gyereknap vendégei: tollas-, röplabda- és kispályás focipálya, célbalövő kapu, lengőteke is lesz a a közösségi ház kertjében, ahol a tapadókorongos íjászat fortélyait is elsajátíthatják a kis Robin Hood jelöltek. Játszhatnak petanque-ot, mini pingpongot, futhatnak a frizbi után, kipróbálhatják az amerikai focit, az egyensúlydeszkát, a bokszkörtét is, de a hullahopp karikákat és ugrálóköteleket is találnak majd a helyszínen, ahol szélsárkánnyal is játszhatnak.
 
Az esemény az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében valósul meg.
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.