Karriernap kismamáknak a fehérvári Emersonnál

2023.05.26. 08:09
KÖZLEMÉNY - 2023. május 26. (péntek) 
 
 
 
 
 
Karriernapot szervezett a fehérvári Emerson az otthon lévő kismamák számára. Fő céljuk, hogy a gyermekvállalásról nyíltabban tudjanak kommunikálni céges környezetben. A programhoz az Emerson vezetősége már a kezdetektől rendkívül támogatóan állt hozzá.
 
 
A projekt egy a vállalaton belüli támogató csoport, a Women’s Impact Network keretein belül valósult meg, a HR osztály támogatásával. A csoport egyik célja felhívni a hölgyek figyelmét, hogy bátran válasszák a mérnöki, matematikai, tudományos pályát és ezt a karriervonalat.
 
A karriernapon Hopka Balázs ügyvezető igazgató és Ötvös Csaba HR igazgató az Emersonon belüli aktualitásokról tartott tájékoztatót az otthon lévő kismamáknak, majd Dr. Zimmermann Ágnes pszichológus tartott előadást a karrier és a gyermekvállalás kérdéseiről.
 
Mérnökként dolgozom és mindannyiunk életében eljön az az idő, amikor szeretnénk gyermeket vállalni – mondta Temesvári Ilona gépészmérnök, a WIN-közösségi hálózatok vezetője. „Erről a dologról a céges környezetben nem mindig esik szó, hiszen nem nagyon merünk erről beszélni, mert féltjük a pozíciónkat. Az Emerson viszont egy nagyon családbarát vállalat, ahol nyíltan tudunk ilyen dolgokról is beszélni. A karriernapot az otthon lévő kismamáknak azért is rendeztük, hogy ezen is őszintén beszéljünk arról, hogy mi történik ebben az időszakban.”
 
A fehérvári Emersonnál fele-fele arányban dolgoznak nők és férfiak és jelenleg mintegy 25 anyuka van otthon a gyermekével.
 
A karriernapon Deák Lajosné önkormányzati képviselő, családügyi tanácsnok is köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta „saját, személyes példámból is tudom, mennyire fontos, hogy az otthon lévő kismamák, majd a munka világába visszatérő kisgyermekes édesanyák érezzék a közösség támogatását. Van, amit ebből meg tud adni a család, de van, amihez ki kell lépnünk ebből a burokból, és például – a munka világában tett lépéseink folytatásához – a munkahelyi környezet, a munkáltatónk pozitív hozzáállása kell. A mai karriernap fontos állomása a „Dolgozó anyák” sorozatnak. Már maga a cím és a mögötte húzódó szemlélet is példaértékű. Legyenek büszkék arra mindannyian, maga cég és az itt dolgozók is, hogy itt egy támogató csoport működik!”
 
A program részeként a karriernappal együtt a cégen belül interjúsorozatot is készítettek olyan kollégákkal, akik gyermeknevelés mellett dolgoznak az Emersonnál és ehhez megfelelő informatív HR-anyagot is csatoltak.
 
A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
 
Szöveg és fotó: Bácskai Gergely
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.