KarrierKavalkád – többek között dr. Cser-Palkovics Andrással, Orsovai Renivel, Azurák Csabával és Damniczki Balázzsal

2023.11.30. 10:30
KÖZLEMÉNY - 2023. november 30. (csütörtök) 
 
 
 
 
 
A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) és a Konnekt Egyesület 2023. december 2-án, szombaton 14 órától a KarrierKavalkádon várja a pályaválasztás előtt álló és pályaváltó diákokat, fiatal felnőtteket az SZKKK Fürdő sori épületében. A szervezők előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel és egy exkluzív workshoppal segítenek eloszlatni a jövő bizonytalanságát a fiatalokban.
 
 
Az ingyenes eseményen közel harminc szakmabeli mutatja be munkáját és eddigi életútját, őszintén mesél majd a mindennapjairól, a résztvevők pedig feltehetik kérdéseiket, hogy megtalálják, merre is van számukra az előre, amerre tartani szeretnének. A fiatalok olyan szakmákkal ismerkedhetnek meg, amelyekről eddig talán nem is hallottak, és olyan előadóktól is kérdezhetnek, akiktől máshol erre nem volna lehetőségük.
 
A résztvevőket 14 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti, aki egyik közreműködője is lesz a rendezvénynek. A megnyitó után az első előadótermi program a „Hogyan lehet jól keresni?” címet viseli. Bárki, aki manapság állást keres, tapasztalta, mennyire idegőrlő újabb és újabb motivációs leveleket írni, és ugyanazokra a kérdésekre válaszolni, amelyeket az önéletrajza már megválaszolt. Stumpf Kata, a Konnekt Egyesület elnökének előadásából kiderül, hogyan lehet ez a folyamat sokkal hatékonyabb. Az „Amikor a közügy szívügy lesz, avagy a politikai és a vállalkozói élet kulisszái” című kerekasztal-beszélgetés során dr. Cser-Palkovics András és Damniczki Balázs cukrászmester beszél arról, milyen politikai szereplőnek és a saját főnökünknek lenni, Azurák Csaba televíziós műsorvezető, Orsovai Renáta énekes és Tőkés Dániel séf pedig az álommunka vagy megélhetés közötti választás kérdéskörét járja körbe.
 
Az előadásokat a szakmabeliekkel való közvetlen találkozás követi: a résztvevők csaknem harminc, rendkívül változatos hivatású és hátterű szakértőt faggathatnak. Többek között orvos, vállalkozó, csillagász, űrkutató, tévés műsorvezető fogadta el a szervezők felkérését.
 
A KarrierKavalkád különlegessége a középiskolásoknak szóló pályaorientációs workshop, a „HovaTovább?” A rövid bemutatóból, interaktív feladatokból és beszélgetésekből álló foglalkozás résztvevői új nézőpontokat kaphatnak a tudatos pályaválasztáshoz.
 
Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a www.fehervariprogram.hu oldalon lehet.
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.