Meddőségi szakambulancia nyílhat a Szent György Kórházban!

2024.02.06. 09:38
KÖZLEMÉNY - 2024. február 6. (kedd) 
 
 
 
 
 

„Az állam megkezdte a tárgyalásokat a Szent György Kórházzal egy meddőségi szakambulancia létrehozásáról Székesfehérváron.” – jelentette be közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András Vargha Tamással, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjével közösen fordult a szakállamtitkársághoz azzal a kéréssel, hogy az országban létrejövő nyolc szakambulancia egyik centruma Székesfehérvár legyen. A hírt Vargha Tamás is megerősítette kedden délelőtt közzétett posztjában.


"Vargha Tamás államtitkár úrral közösen kerestük meg az egészségügyért felelős államtitkárságot azzal a kéréssel, hogy az állam által egységesített és kiterjeszteni kívánt meddőségi ellátórendszer egyik centruma Fehérváron lehessen.

Ma megérkezett Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár úr tájékoztatása arról, hogy az állam megkezdte a tárgyalásokat a Szent György Kórházzal egy meddőségi szakambulancia létrehozásáról Székesfehérváron.

A kormányzat idén nyolc ilyen szakambulancia megnyitását tervezi országszerte, ebből az egyik kerülhet Székesfehérvárra. Meggyőződésem, hogy ez jó döntés volna, hiszen a Szent György Kórház egyike az ország legnagyobbjainak, városunk földrajzi elhelyezkedése pedig kedvez annak, hogy számos település lakói könnyen elérjék ezt az ellátástípust is.

A kormány politikájának egyik sarokköve a családalapítás támogatása. Azt hiszem, hogy ez nem elképzelhető anélkül, hogy a gyermekáldásért küzdő párok számára minden segítséget megadjunk. Székesfehérvár örömmel kezdeményezte és támogatja tehát egy ilyen ambulancia létrehozását városunkban, bízom abban, hogy mielőbb megnyithat e centrum a Szent György Kórházban!"


                                                                                                                               dr. Cser-Palkovics András
                                                                                                                                            polgármester

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.