Fergeteges farsang az Alba Regia Vegyeskarral

2024.02.08. 10:40
KÖZLEMÉNY - 2024. február 8. (csütörtök) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sokszínű műsorral készül fergeteges farsangi koncertjére az Alba Regia Vegyeskar. Balázs Árpád, Daróci Bárdos Tamás, Daniel Friderici, Orzio Vecchi kórusművei mellett Strauss, Verdi, Donizetti és Kacsóh operáiból is csendülnek fel dalok a meghívott vendégek, Baranyai Anett és Gulyás Bence énekművész előadásában. A kórust és a művészeket Vasvári Tamás zongoraművész kíséri. A vidám télűző-tavaszváró koncert, amelynek február 10-én, szombaton 18 órától az ARSO Székház hangversenyterme ad otthont, meglepetéseket is tartogat a közönség számára.
 


A Baráti körben (Daniel Friderici) elhangzó Pohárköszöntő (Balázs Árpád), a Farsangi vigasságot (Daróci Bárdos Tamás) idéző Állatok rögtönzött ellenpontja (Adriano Banchieri) megalapozza az Alba Regia Vegyeskar február 10-i koncertjének jó hangulatát. Az együttes karnagya, Kneifel Imre egy nagyon vidám és sokszínű műsort állított össze, amely nem véletlenül kapta a Fergeteges farsang címet.

A vegyeskar előadásában a fent említett műveken túl felcsendül Tito Guizar: Cielito Lindo (Mexico), Lars Edlund: A lány a rétre ment, Joseph Haydn: - Évszakok -Tavasz kórus, Bedrich Smetana:- Az eladott menyasszony - Jöjj el kikelet és Orazio Vecchi: Rajta hát cimborák műve is. Az est vendégei, Baranyai Anett énekművész és Gulyás Bence énekművész előadásában Johann Strauss: A denevér - Rosalinda csárdás, Giuseppe Verdi: Az álarcosbál - Oscar belépője, Kacsóh Pongrác: János vitéz - Jancsi belépője és Gaetano Donizetti: Szerelmi bájital - Adina és Nemorino duettje hallható majd. A kórust és a művészeket Vasvári Tamás zongoraművész kíséri, aki egy szóló produkcióval is meglepi a közönséget. Az estet Giuseppe Verdi: La Traviata - Brindisi Pezsgő áriája zárja a fellépők közös előadásában.

A február 10-én, szombaton 18 órakor kezdődő koncertre a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Székházába, a Szabadságharcos utca 59. szám alatt.
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.