Farsangi álarcos mulatság szombaton Öreghegyen

2024.02.08. 15:30
KÖZLEMÉNY - 2024. február 8. (csütörtök) 
 
 
 
 
 
Jelmezes farsangi mulatságba várja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ február 10-én, szombaton az Öreghegyi Közösségi Házba. A 16 órakor kezdődő eseményen farsangi álarcot készíthetnek a résztvevők, akiket csillámtetoválás és arcfestés is vár, emellett Andi bohóc interaktív műsora és a Batyu Színház mesejátéka is szórakoztatja a közönséget. A mulatságra a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon váltható belépő – felnőttek számára a rendezvény ingyenes. Belépés csak jelmezben vagy maszkban.
 
 
A farsang, a jókedvű mulatságok ideje hagyományosan vízkereszt után kezdődik és hamvazószerdáig, idén február 14-ig tart. Az óvodás, kisiskolás gyerekek körében ilyentájt már nagy az izgalom: ki milyen jelmezben jelenik majd meg, hogy lenyűgözze a többieket. A készen kapható, divatos jelmezek mellett sokan maguk készítenek kreatív öltözéket.
 
Az ötletek, a jelmezek és maszkok bemutatására az Öreghegyi Közösségi Ház is lehetőséget teremt február 10-én, szombaton: jelmezes farsangi mulatságba várják a kicsiket és nagyokat. A délután négykor kezdődő, este hétig tartó program kézműves foglalkozásán farsangi álarcot készíthetnek a résztvevők. A jelmezeket és maszkokat csillámtetoválással és arcfestéssel is ki lehet egészíteni, és a teljes „viseletet” 17 órától a színpadon is bemutathatják a résztvevő gyerekek.
 
Andi bohóc interaktív műsora negyed ötkor kezdődik. A jelenlévők ajándék lufit is kapnak, amit Andi bohóc kívánság szerint hajtogat meg számukra: pillanatok alatt születnek a mese- és állatfigurák, szívecskék, virágok – bármi, amit a közönség szeretne és szívesen visz haza.
 
A farsangi rendezvényt a Batyu Színház 18 órakor kezdődő Furfangos székely mese című előadása zárja, amely A székely menyecske meg az ördög című bukovinai mese alapján született. A történet főhőse, a székely menyecske nyelve igen pörgős volt, sose azt csinálta, amit kellett volna, ezért párjának, a földjükön szorgalmasan dolgozó székely parasztembernek gyakran meggyűlt vele a baja. Sőt, nemcsak neki, de még az ördögnek is...
 
A mulatságra a 3–14 év közötti gyerekeknek 1000 forintos árban váltható belépő a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon – felnőttek számára a rendezvény ingyenes. Belépés csak jelmezben vagy maszkban.
 
Részletes program:
16.15 Andi bohóc interaktív műsora
17.00 Jelmezes felvonulás a színpadon
18.00 A furfangos székely mese – a Batyu Színház előadása
 
16.00–19.00 Csillámtetoválás, arcfestés, farsangi álarc készítése
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.