Több évtizedes szakmai tapasztalattal vár mindenkit a Székesfehérvári Futók Köre

2024.02.13. 08:30
KÖZLEMÉNY - 2024. február 13. (kedd) 
 
 
 

Hetente egy-egy alkalommal várja a futni vágyókat a Székesfehérvári Futók Köre a Palotavárosi tavaknál és a Halesz ligetben. A Honvéd Szondi György SE szakemberei minden kedden és csütörtökön teljesen ingyenesen adnak szakmai tanácsot a sportokkal ismerkedőknek.

Több mint két évvel ezelőtt indult el a Székesfehérvári Futók Köre a Halesz liget új futókörének átadása alkalmából az Önkormányzat és a Honvéd Szondi György Sportegyesület együttműködésében. A Sportegyesület szakemberei, Szatzker Csaba, Kovács Csaba József és Halász Tímea hetente egy-egy alkalommal – keddenként a Halesz ligetben, csütörtökönként pedig a Palotavárosi tavaknál – több évtizedes futómúlttal a hátuk mögött állnak rendelkezésre, hogy segítsék a sporttal ismerkedőket. Az ÖKK Szatzker Csabával beszélgetett a kezdeményezésről.

Ahogy a több mint 45 év futótapasztalattal rendelkező Szatzker Csaba elmondta: mindenben tudnak segíteni, ami a futással kapcsolatos. A megfelelő táplálkozás, ruházat, futástechnika, edzésmódszerek kiválasztása mind-mind olyan téma, amiben hasznos tanácsokat adhatnak kezdőként és haladóknak egyaránt. „Jellemző, hogy az emberek elakadnak, viszi őket a lelkesedés, de azért ez mégiscsak egy szakma. Hozzáértés kell hozzá, fel kell építeni, ami valakinél hosszabb, valakinél rövidebb folyamat. A végeredmény azonban mindig ugyanaz: érezzük jól magunkat.” – fogalmazott Szatzker Csaba oktató, aki maga is rendszeresen részt vesz futóversenyeken.

Az oktató véleménye szerint nem rosszak az internetről letölthető edzésprogramok sem, hiszen nagyon sok tudást magába szívhat egy kezdő futó ezekből. „A nagy különbség, hogy ezek az edzéstervek nem testreszabottak. Ha valaki idejön, nem azzal kezdjük, hogy csináld ezt, csináld azt, hanem előbb meg kell ismernünk. A futását meg kell tervezni, amit pedig ennél is fontosabbnak tartok, hogy motiváljuk, az önbizalmát fenntartsuk a futóknak.” – húzta alá az oktató. Szatzker Csaba tapasztalata szerint egy edző segítségével sokkal gyorsabban, hatékonyabban lehet haladni, mint egy általános edzésterv segítségével.

A Honvéd Szondi György Sportegyesület szakemberei korosztálytól és edzettségi szinttől függetlenül szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne megismerkedni a futással. Szatzker Csaba nagyon sok olyan futóról tud, aki akár 40-50 éves kora körül kezdett el megismerkedni a mozgás ezen formájával, majd hamar kiderült, hogy tehetséges, és a futás nem csak hobbivá, hanem szinte életformává vált számukra. Az oktató szerint az egyik legfontosabb alapelv, hogy mindenki saját magával versenyezzen, ne másokhoz mérje a teljesítményét.

A Székesfehérvári Futók Köréhez keddenként 17.00 órától a Halesz ligetben, csütörtökönként ugyanebben az időpontban pedig a Palotavárosi tavaknál csatlakozhatnak az érdeklődők. A kezdéshez csak kényelmes cipőt, sportruházatot és egy palack vizet kell vinniük. A szakképzett edzők teljesen ingyenes segítenek a résztvevőknek.

Az interjú és edzés során készült fotókat Galériánkból letölthetik.

-VÉGE-

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.