Érdekes programok a házasság hetében

2024.02.13. 13:30
KÖZLEMÉNY - 2024. február 13. (kedd) 
 
 
 
 
 
Hasznos, érdekes és szórakoztató programokkal ünnepli a Házasság hetét a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) az intézmény közösségi tereiben, házaiban február 12–16. között. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire. Az eseményekre a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon váltható belépő.
 
 
A kezdeményezés több mint két évtizede Angliából indult, ma már négy kontinens huszonegy országában ünneplik Valentin-nap környékén a Házasság hetét. Hazánkban 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével – a fehérvári programokat az SZKKK szervezi.
 
A rendezvénysorozat február 12-én, hétfőn az Öreghegyi Közösségi Házban kezdődött, ahol dr. Mihalec Gábor párterapeuta, nemzetközi előadó és tréner tartott előadást A viharálló családi kapcsolatok 7 titka címmel. Február 13-án, kedden 18 órától a Felsővárosi Közösségi Házban Fónad-Hólik Éva tánctanár és partnere viszi táncba a párokat egy könnyed hangulatú, büfével is színesített rock and roll táncesten, amelyre már minden jegy elkelt.
 
Február 14-én, Valentin-napon romantikus vígjátékokat vetít a Barátság mozi. 17.30-kor a Jennifer Lopez és Owen Wilson főszereplésével készült Vegyél el című zenés alkotást láthatja a közönség, amelynek hősei „hirtelen felindulásból¨ kelnek egybe. A 19.45-kor kezdődő film, az Imádlak utálni pedig már teltházas.
 
Február 15-én, csütörtökön 18 órakor a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódik a rendezvénysorozat: a KétIgen Alapítvány mentorainak párkapcsolat-gazdagító estje könnyed randiprogram pároknak, akik tudatosan szeretnének tenni a párkapcsolati harmónia megőrzéséért. A randiest fókuszában az egyéni és a páros önismeret áll: az est előadói saját életükből és párokkal való munkájuk során szerzett tapasztalataikból merítve beszélnek ennek fontosságáról. A programot minden olyan párnak ajánlják, akik voltak már párkapcsolati gödörben és azoknak is, akik szeretnék elkerülni, hogy belekerüljenek.
 
A záróprogram az Öreghegyi Közösségi Házban lesz február 16-án, pénteken 18 órakor: Kárász Eszter és Kerekes József könnyed, zenével átitatott műsora százféle változatban járja körül a nőt és a férfit. A művészek a drámai és vicces szituációkban elhangzó dalokat prózai tartalmakkal szövik keresztül, amelyek humorosan, ironikusan, de legfőképpen őszintén mutatják be egy férfi-nő viszony dinamikáját. A műsorban a századelőtől napjainkig csendülnek fel dalok a sanzonoktól kezdve az örökzöld filmzenéken át a világzenéből és jazzből merített könnyűzenéig.
 
Az eseménysorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
 
A Házasság hete részletes programja a www.fehervariprogram.hu oldalon olvasható, az eseményekre a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon váltható belépő.
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.