Március a gyógytorna jegyében – klubfogalkozást tartott a Cukorbetegek Egyesülete

2024.03.27. 12:02
KÖZLEMÉNY - 2024. március 27. (szerda) 
 
 
 
 
 
 
Kedden tartotta márciusi klubfoglalkozását a Fejér Vármegyei Cukorbetegek Egyesülete (FEMECE) az Öreghegyi Művelődési Házban. Ezúttal a gyógytorna és a húsvétváró finomságok voltak terítéken.
 
 
Minden hónapban legalább egyszer összegyűlnek a Fejér Vármegyei Cukorbetegek Egyesülete (FEMECE) tagjai, fő bázisuk az SZKKK Öreghegyi Közösségi Háza. Aktuális témák köré szervezik klubfoglalkozásaikat, amelyekkel segítenek egymásnak és bővítik ismereteiket is a cukorbetegséggel élők számára kiemelt területeken.
 
A márciusi összejövetel előadója Fábián Árpád, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda gyógytornásza volt, aki előadásában rendkívül hasznos tudnivalókkal látta el hallgatóságát. Szó volt többek között arról, hogy naponta, illetve hetente mennyi és milyen testmozgást célszerű végeznie az idősebb korosztálynak, milyen a helyes ülés, milyen mozgás ajánlott, ha fájnak a lábak, a vállak, a nyak, mikor ajánlott a vérnyomás-, illetve vércukorszintmérés. Hogy ne csak ’szövegeljenek’ az egészséges mozgásról, a gyógytornász a szabadban mozgásra fogta az egyesületi tagokat is. Az átmozgató gyakorlatok nagy sikerét bizonyítja, hogy a résztvevők egyöntetű véleménye szerint „erre minden héten legalább egyszer sort kellene keríteni”.
 
A torna után néhány egyesületi tag húsvéti hidegtállal lepte meg megjelenteket, illetve a meghívott vendégeket. A rendezvényen részt vett Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő, dr. Balsay Miklós főorvos és Pesti Nóra dietetikus is.
 
A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
 
Forrás: FEMECE
Fotó: Nagyvári Antal
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.