Bemutatkozik az én iskolám – vitrinkiállítás nyílt az István Király Általános Iskola diákjainak műveiből

2024.06.05. 13:49
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. június 5. (szerda) 
 
 
 

A Bemutatkozik az én iskolám sorozat keretében, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület szervezésében új vitrinkiállítás nyílt a Fő utca 3. szám alatt. A járókelők ezúttal a Székesfehérvári István Király Általános Iskola Sulitárlatán keresztül láthatnak bele az iskola mindennapjaiba.

A Fő utca 3. szám alatti márványcsarnok szerdától újabb vitrinkiállításnak ad otthont. A Tarsoly Ifjúságért Egyesület szervezésében elindult a Bemutatkozik az én iskolám sorozat, melynek keretében a Székesfehérvári István Király Általános Iskola diákjai mutatják be, milyen is az élet az iskola falai között. A kiállítás során a járókelők nem csak rajzokkal és festményekkel, hanem az iskolai sportversenyeken elért oklevelekkel, a diákéletet bemutató fotókkal ismerkedhetnek meg jobban az oktatási intézménnyel.

„A képekből látom, hogy milyen ügyesek vagytok és milyen sok mindent csináltok ti az iskolában.” – köszöntötte a diákokat Sipos András, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöke a tárlat megnyitóján. Elmondta, hogy korábban sok egyesület és intézmény bemutatkozott már, de általános iskola most először vesz részt a kezdeményezésben. A történelmi belvárosban nap mint nap rengeteg fehérvári lakos és turista sétál, akik mostantól a szép képeken, alkotásokon keresztül megismerkedhetnek az iskola diákjainak életével.

Krählingné Kovács Tünde, a Székesfehérvári István Király Általános Iskola igazgatója nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az iskola ilyen központi helyen mutatkozhat be. „Minden gyermek tehetséges valamiben, ezért célunk a sokoldalú képességfejlesztés és az, hogy ez minden tanuló számára elérhető legyen. Iskolánk pozitív magatartásra nevel és nagyon sokat dicsér. A tanóráinkon is az élményekre tesszük a hangsúlyt.” – fogalmazott az igazgató, aki megköszönte az Egyesületnek a bemutatkozási lehetőséget. Büszke rá, hogy a tantestület minden tagja fontosnak érzi magát, hiszen kibontakozhatnak alkotói szabadságukban, ezáltal a diákok is sok dicséretet, sikerélményt szerezhetnek. Azt gondolom, ezek a rajzok mind arról tanúskodnak, hogy nagyon sok tehetséges tanuló jár ide – zárta köszöntőjét Krählingné Kovács Tünde.

A megnyitón részt vett Viza Attila önkormányzati képviselő, valamint rövid műsorral működtek közre az iskola diákjai.

Az eseményen készült fotóinkat Galériánkból letölthetik.

-VÉGE-

Fotó: Bácskai Gergely
Szöveg: Józsa Dávid

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.