III. Integrált Regionális Kulturális Fesztivál

2014.10.21. 08:52
KÖZLEMÉNY - 2014. október 21. (kedd)
Különleges előadás a Vörösmarty Színházban. Galéria
 
 
 
 
 
Harmadik alkalommal rendezi meg az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény az Integrált Regionális Kulturális Fesztivált Székesfehérváron. A fogyatékos és ép gyermekek, fiatalok művészeti csoportjai közös produkciókban lépnek színpadra október 27-én, hétfőn a Vörösmarty Színházban.  


Az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Integrált Regionális Kulturális Fesztiválját első alkalommal 2010-ben rendezték meg az intézmény „Befogadó pedagógia – befogadó társadalom” című nyertes uniós projektjének egy nagyszabású pályázati rendezvényeként.

A projektben a különböző gyógypedagógiai szolgáltatások fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordítottak és fordítanak ma is a társadalmi befogadásra, a fogyatékosság iráni elfogadó attitűd kialakítására, szemléletformálásra. E feladatot többek között integrált rendezvények szervezésével látják el. Ezek célja, hogy a fogyatékos és ép gyermekek együtt tevékenykedjenek, sportoljanak, szórakozzanak, megismerjék és elfogadják egymás különbségeit. A fesztivál első alkalommal óriási sikert aratott, megmozgatta a város, a megye és a régió érintett intézményeit. Ráirányította a figyelmet az esélyegyenlőségre, a sérült emberek értékeire, az elfogadásra és befogadásra. Megszületett az ötlet: ebből a programból hagyományt kell teremteni.

A III. Integrált Regionális Kulturális Fesztiválon fogyatékos és ép gyermekek, fiatalok művészeti csoportjai lépnek fel, - és ami a legfontosabb - közös produkciókban is. Egy olyan fesztiválról van szó, amely mind korosztályban, mind sajátos nevelési igény szerint, mind pedig a művészeti ágak szerint a lehető legszínesebb. Székesfehérvár és a régió számos intézményéből lépnek fel sérült és ép gyermekek, fiatalok az óvodásoktól a főiskolai hallgatókig. A program zárásaként különleges műsorral készülnek az Arany János iskola pedagógusai.

A 2014. október 27-én, hétfőn a Vörösmarty Színházban 17.00 órakor kezdődő fesztivál résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti és nyitja meg az eseményt. A műsorvezető Varga Livius zenész, életművész, a Quimby alapítója lesz.

Részletes meghívó letölthető a Galériából.

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.