A Zöld Fehérvár programmal kezdődött el a Mobilitási hét

2015.09.14. 15:29
KÖZLEMÉNY - 2015. szeptember 14. (hétfő)
Kossuthos iskolások kirándultak a Sóstóra hétfőn. Galéria 
 
 
 
 
 
Elkezdődtek a Mobilitási hét programjai Székesfehérváron: hétfőn a Sóstóra kirándultak a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai a Zöld Fehérvár program keretében. Az iskolások menetlevéllel tettek sétát a természetvédelmi területen, hogy megismerjék a város természeti értékeinek egyikét a Városi Természetbarát Szövetség szakvezetésével.

 
A Zöld Fehérvár programmal kezdődtek a Mobilitási hét programjai. A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai hétfőn a Sóstó Természetvédelmi Területen tettek sétát, hogy jobban megismerjék a város egyik természeti értékét. A résztvevő gyerekek menetlevéllel tették meg az utat Sajtos Lajosné (Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület) szakvezetésével.

A Zöld Fehérvár programba bekapcsolódott iskolások menetleveleikkel szeptember 14-e és 22-e között ingyenesen vehetik igénybe a helyi közlekedést a  KNYKK (Volán) támogatásával a Sóstó Természetvédelmi Terület, a Rácbánya, a Vidámparki-tavak és az Aszalvölgyi-árok felkeresésére. A természeti értékek megismeréséhez szakmai vezetést is ad a Városi Természetbarát Szövetség.

A diákoknak szóló program a következő túrákat ajánlotta:

Gyalogtúrák szakvezetéssel három helyszínen (Sóstó Természetvédelmi Terület, Aszal-völgy, Rácbánya),
- „Zöld élet a szürke városban” – írásban, valamint
„Zöld élet a szürke városban” – képekben: a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség a túrákon a diákok által készített fotókból októberben kiállítást szervez a Fehérvári Civil Központban, valamint a vezetett gyalogtúrákon résztvevő osztályoknak lehetősége van a túrák során szerzett ismeretekről írásban számot adni; a legjobb három osztály elismerésben részesül.

A Mobilitási hét programjairól részletesen az alábbi linken lehet olvasni:
http://okkfehervar.hu/index.php?pg=news_9_5360

 
A gyalgtúrán készült fotók letölthetőek a Galériából!
Fotó: Bácskai Gergely
Szöveg: Fraller Ildikó

 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.