"Bach 331"

2016.03.17. 12:02
KÖZLEMÉNY - 2016. március 17. (csütörtök)
Fehérvári zenészek koncerttel emlékeznek születésnapján a zeneszerzőre 
 

 

A New Yorkból útjára indított „Bach in the Subways” mozgalomhoz csatlakozva, a tavalyi évhez hasonlóan Székesfehérvár idén is zenéléssel emlékezik a világhírű zeneszerzőre. Szombaton délelőtt az Alba Plazában ismert Bach műveket szólaltat meg a Primavera Kórus, mindenkit szeretettel várnak.

Második alkalommal rendezik meg hazánkban a 2010-ben útjára indított sorozatot, amiben Johann Sebastian Bachra emlékeznek, a zeneszerző születésnapjának környékén. A mozgalmat egy New York-i csellista kezdeményezte, amikor hat évvel ezelőtt egy forgalmas vasúti peronon kezdett el muzsikálni Bach születésnapján. Az őt követő zenészeket tömörítő törekvés a „Bach in the Subways”, vagyis Bach az aluljárókban. A zeneszerző műveit közösségi tereken, templomokban, utcákon szólaltatják meg- tavaly 39 ország 129 városában emlékeztek a híres muzsikusra ilyen formában.

Idén hazánkban kétnapos lesz a rendezvény. Március 19-én és 20-án közel hetven koncerten játsszák majd a 331 évvel ezelőtt születetett barokk mester műveit.
Székesfehérváron szombaton délelőtt 11 órától az Alba Plazában ad koncertet Bach ismert szonátáiból és kantátáiból a Primavera Kórus. A műsorban fellép Horváth Elemér hegedűművész és Horváth Péter csellóművész, a hangversenyen Horányi Ottilia vezényel.  

Az eseményre minden kedves zeneszeretőt szeretettel várnak a szervezők, hogy közösen emlékezzünk meg a híres zeneszerzőről, fejet hajtva az általa komponált művek előtt!

A koncerten hallható műsor az alábbi linken megtalálható:
http://primavera.hu/special/bach_331_1.htm

 

                                               

Szöveg: Kész Mónika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.