Innovatív és kreatív rendezvények a szakgimnáziumokban és a szakközépiskolákban

2016.12.05. 12:19
KÖZLEMÉNY - 2016. december 5. (hétfő)
Elkezdődtek az Európai Szakképzési Hét programjai Székesfehérváron. 
 
 
 
 
 
 
Innováció és kreativitás a szakképzés oktatásában címmel hirdette programjait az Európai Szakképzési Hét keretében a Székesfehérvári Szakképzési Centrum december 5-9. között. A résztvevő intézmények kiállításokkal, vetélkedőkkel, nyílt napokkal, állásbörzével és interaktív rendezvényekkel népszerűsítik a szakoktatást, a szakképzést, és mutatják be a minőségi munkahelyeket.


A szakképzés európai hetét azzal a céllal hirdette meg az Európai Bizottság, hogy a rendezvényekkel népszerűsítsék a szakoktatást és a szakképzést. A programokon a színvonalas szakismereteket és a minőségi munkahelyeket állítva középpontba az érdekeltek megosztják egymással eredményeiket, innovatív oktatási gyakorlataikat és sikeres szakmai gyakorlataikat. A szakképzési hét támogatja a gyakornoki képzést, a munkahelyi tanulást, a továbbképzést, az átképzést, valamint a vállalatok és az oktatás együttműködését.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum egyesített programja az Innováció és kreativitás a szakképzés oktatásában címmel valósul meg december 5-9. között, hét helyi intézmény közreműködésével.

Szakmára Hangolva
címmel kiállítás nyílik ma a Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolában a szakmai gyakorlatok képeiből, amelyek nemcsak a képzéseket mutatják be, hanem az iskolai programokról is színes beszámolót adnak.  Az érdeklődők megnézhetik az oktatásban leggyakrabban használt eszközöket is. Az intézményben december 8-án, csütörtökön Megyei Környezetvédelmi és Egészségügyi Vetélkedőt szerveznek játékos és gyakorlati feladatokkal, amelyek az egészségügyi és a környezetvédelmi szakmákat népszerűsítik. A vetélkedő alkalmat ad arra is, hogy az iskola tanulói bemutassák kutatómunkáik eredményeit.

A Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Centrumban a szakma címmel rendez játékos vetélkedőt december 7-én, szerdán a Szakképzési Centrum tagiskoláinak részvételével: a csapatok játékos feladatokon keresztül mutathatják meg egymásnak a különböző szakmák szépségeit, nehézségeit.

A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium és az I. István Szakgimnázium december 7-én, szerdán a mobilitás a szakképzésben programban elért eredményeket prezentálják: a három hetes szakmai gyakorlatról visszatért diákok az Angliában és Németországban végzett pénzügyi, logisztikai, ügyviteli munkájukról, a gyakorlat során szerzett tapasztalataikról számolnak be. Az Europass bizonyítványokat ünnepélyes keretek között kapják meg a diákok.

Innováció és kreativitás a gépészet, informatika és elektronika oktatásában
címmel egész hetes programot szervez a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola. A konferenciával egybekötött rendezvényen többek között a 3D nyomtatás alkalmazásával, drift trike akadálypályával, terheléspróbákkal, távirányítású járművekkel, kívülről vezérelt és önvezérlő robotokkal foglalkoznak.

A Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskola és Kollégium az intézményben folyó szakmai képzéseket, a tanműhely gyakorlati foglalkozásait mutatja be december 7-én, szerdán. A látogatók képet kaphatnak az autószerelő, gépi forgácsoló, hegesztő, járműfényező és szerszámkészítő szakmák képzéseiről, és kipróbálhatják, hogyan kell diagnosztikai vizsgálatot végezni autón, készíthetnek dobókockát vagy hegeszthetnek akár.

Kedden Állásbörzére várják az érdeklődőket a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában, ahova meghívót kaptak a régió meghatározó faipari, épületgépészeti és építőipari vállalkozásai – a program középpontjában az asztalos, az épületgépész, kőműves, burkoló, ács, festő, mázoló, tapétázó szakmával rendelkező pályakezdők lehetőségei lesznek.  December 7-én, szerdán Nyílt napot szerveznek az iskolában, ahova minden általános iskolást szeretettel várnak!


A részletes programokról további információ a http://szfszc.hu/szakhet/iskolaink_programjai/ oldalon olvashatók, valamint itt van mód a részvételhez szükséges regisztrációra is.

 
Szöveg: Fraller Ildikó

 

 

 

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
30
31
     
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.