Ismét szerencsehozó lencsével köszönti a város az új évet

2016.12.28. 10:00
KÖZLEMÉNY - 2016. december 28. (szerda) 
Január 1-jén délután az Alba Plaza elé várnak mindenkit.      Galéria  
 
 
 
 
 
 
Legyen szerencsénk 2017-ben is! - kívánja minden polgárának Székesfehérvár városa. Ennek reményében ismét szerencsehozó lencsefőzelék közös elfogyasztására várják a városlakókat az új esztendő első napján, az Alba Plaza előtti téren.

Az új évhez kötődő néphit szerint január 1-jén érdemes lencsét, babot, vagy bármilyen más, apró szemes ételt ennünk, mert az bőséget, gazdagságot hoz az egész esztendőre. Ennek reményében Székesfehérvár Önkormányzata jövőre is folytatja a 2013-as Szent István Emlékévben indított és az elmúlt években igen népszerűvé vált kezdeményezést. 2017. január 1-jén, vasárnap 14.00 órától ismét a Magyar Honvédség gulyáságyúiban készülő szerencsehozó lencsefőzelékkel kínálják a városlakókat és minden kedves érdeklődőt az Alba Plaza előtti téren.

A program ismét a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság, Székesfehérvár Önkormányzata és az Alba Plaza összefogásával valósul meg. A rendezvényen részt vesz Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Székesfehérvár több önkormányzati képviselője, Rácz István százados, tábori lelkész pedig megáldja a lencsét.

A közösségteremtés jegyében jöjjenek el minél többen, hogy együtt tehessük sikeressé, gazdaggá a 2017-os esztendőt is!A rendezvény plakátja letölthető a Galériából.


 

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
21
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.