Nehézségi falmászó versenyt szervez jövő szombaton a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület

2017.01.10. 13:39
KÖZLEMÉNY - 2017. január 10. (kedd)
A helyszínen várják a nevezéseket a szervezők 
 
 
 
Harmadik alkalommal szervezik meg január 21-én, jövő szombaton a Rotpunkt nehézségi falmászó versenyt. Az érdeklődők összesen három kategóriában (kezdő, gyerek és nyílt) mérhetik össze tudásukat az István Király Általános Iskolában. A gyereksorozatot követően a kezdők veszik birtokba a mászófalat, majd délután az ország legjobbjai bizonyíthatják képességüket.

A Rotpunkt Sziklamászó Egyesület immáron 2002 óta szervez heti rendszerességgel edzéseket, edzőtáborokat, egyesületi túrákat és versenyeket. Az egyesület sportolói több országos versenyen is kiválóan szerepeltek az elmúlt tizenöt évben – nem véletlen, hogy számos arany, ezüst és bronzéremmel tértek haza a megmérettetésekről.

A sportklub fontos feladatának tekinti, hogy hazánk társadalmával is minél szélesebb körben megismertessék a szikla- és sportmászás különleges és egyedi világát. A Rotpunkt Sziklamászó Egyesület ennek érdekében több színvonalas sportszakmai programot szervez a versenyszerű sportolóknak és a kezdőknek egyaránt. Jövő szombaton délelőtt 11.00 órától újabb rangos versenyre várják a sportág szerelmeseit István Király Általános Iskolában.
Az elmúlt évek során egyre többen kedvelték meg a sportágat, így évről évre növekszik a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyein résztvevők száma. 2015-ben negyvenen vettek részt a megmérettetésen, a tavalyi eseményen pedig több mint ötven fő küzdött a legjobb eredményért a különböző kategóriákban.

A jövő szombati sporteseményen három kategóriában várják a nevezőket: a gyereksorozatot követően a kezdők veszik birtokba a mászófalat, majd délután az ország legjobbjai mérhették össze tudásukat. A nyertesek között oklevelet, érmeket és tárgyi nyereményeket osztanak ki.

Fontos információ a nehézségi falmászó versennyel kapcsolatban, hogy nevezni kizárólag a helyszínen lehet! A nevezési díj 1500 forintba kerül, mely tartalmaz egy üdítőitalt és egy energia szeletet.

További részletes információ a verseny Facebook oldalán érhető el.
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
30
31
     
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.