Lakossági tájékoztató a Déli összekötő útról

2017.01.11. 21:34
KÖZLEMÉNY - 2017. január 11. (szerda)
Az érintett utcákban élőket hívták egyeztetésre.
 
 
 
 
A város közlekedésében kiemelt szerepe van annak a Déli összekötő útnak, amelynek megvalósítására az integrált területi program keretében biztosított forrásból lehetősége nyílik Székesfehérvár Önkormányzatának. A tervezés megkezdése előtt lakossági tájékoztatót szerveztek szerda délután a Juharfa, valamint a környező négy utcában élőknek. 


Hosszú évtizedek óta problémát jelent a város közlekedésében a Déli összekötő út hiánya. Számos egyeztetést követően Székesfehérvár Önkormányzata múlt év végén kapta meg a döntést arról, hogy a beruházást európai uniós támogatással megvalósíthatja. A város számára fontos, hogy sikerült megszerezni a fejlesztéshez szükséges 3,3 milliárd forintos forrást. 

Két útszakasz elkészülte szükséges a déli területek és a többi városrész közötti közvetlen összeköttetés biztosításához – és ezzel a Széchenyi út, Vasútállomás környéke tehermentesítéséhez. A Mártírok útja – Váralja sor tengely az intermodális közösségi közlekedési központ megvalósításának része, a Seregélyesi útra átkötést biztosító szakaszra vonatkozik a nemrég meghozott  kormányzati döntés.

A konkrét tervezés megkezdése előtt, legelőször a Juharfa utca, valamint a környező négy utca lakóival szervezett egyeztetést a város polgármestere, a terület önkormányzati képviselője és a közlekedési szakemberek, hiszen az ott élőket érintheti közvetlenül az út megépítése. Szerdán délután közel 50 fő gyűlt össze, hogy megismerje az előkészítési munka fázisait és a nyomvonalra felvázolt lehetőségeket.

A résztvevők számos problémát vetettek fel, féltve az eddigi, megszokott életkörülményeiket. Mint elhangzott: a beruházás során zajvédő fal épül és mindent megtesznek a környező utcákban élők nyugalmának biztosítása érdekében.

A lakossági egyeztetés résztvevői abban állapodtak meg, hogy újabb alternatívákat vizsgálnak meg a nyomvonalra vonatkozóan. Az Önkormányzat álláspontja szerint fontos, hogy a nagyberuházás megkezdése előtt több variációt is felállítsanak, de a Déli összekötő út megépítése elengedhetetlen a városi közlekedésben, ezért a megítélt forrás és a megvalósítás időpontja nem kerülhet veszélybe. A szakmai anyagok elkészülte után újabb egyeztetést hívnak össze az érintett lakókkal.  

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
30
31
     
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.