„Imaginációk”

2017.02.16. 10:34
KÖZLEMÉNY - 2017. február 16. (csütörtök)
Revák István pasztellrajz-kiállítása a Munkácsy Iskolában

 

 

 

Születésnapján nyílik tárlat a többszörösen díjazott székesfehérvári festő és grafikus alkotásaiból az ötvenedik tanévét ünneplő Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A megnyitó február 20-án, hétfőn 15 órakor lesz. Minden művészet iránt érdeklődőt szeretettel várnak!

  

Egy esztendőn keresztül megfigyelt lélek-szellem-test rezdülések, azok egységének vizuális rajzi rögzítése tekinthető meg a kiállításra kerülő pasztellrajzokon. Egy válogatás ez, amely képes ízelítőt ad Revák István 2016-ban készült száz alkotásából. Az „Imaginációk” névre keresztelt kiállításon megjelenő munkák emberek, állatok, tájak, olvasmányok, álmok illusztrációi.

Az igazán különlegesnek ígérkező tárlat megnyitójára az alkotó születésnapján, február 20-án, hétfőn 15 órakor kerül sor a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A program része a jubileumi ünnepségsorozatnak, mellyel az intézmény idén az ötvenedik születésnapját ünnepli. 

A kiállítást Pálfalvi András költő nyitja meg. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Meghívó itt:
http://okkfehervar.hu/index.php?pg=media92526_hu

 

 

                                                      


 

Szöveg: Kész-Varga Mónika


Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
30
31
     
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.