Újabb tárlatvezetés kedden A DÖNTÉS című kiállításon

2017.02.17. 13:19
KÖZLEMÉNY - 2017. február 17. (péntek)
Az érdeklődőket Filep Sándor festőművész kalauzolja. 
 
 
 
 
Jövő kedden újabb tárlatvezetés lesz A DÖNTÉS című kiállításon a Csók István Képtárban. Az érdeklődőket Filep Sándor festőművész, a Szent István Király Múzeum művészeti tanácsadója kalauzolja, bemutatva Somogyi Győző és Párkányi Raab Péter különleges térben elrendezett alkotásait.


Folytatódnak A DÖNTÉS című kiállításhoz szervezett tárlatvezetések a Csók István Képtárban. Február 21-én, kedden 17 órakor Filep Sándor festőművész, a Szent István Király Múzeum művészeti tanácsadója mutatja be az érdeklődőknek a Múzeum első nagy 2017-es kiállítását, Somogyi Győzőnek, a Nemzet művészének és Párkányi Raab Péternek az alkotásaival. Filep Sándor festő, grafikus és zenész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, művészetét a sokoldalúság és az egyediség jellemzi, a figurális képalkotás híve.

A tárlatvezetésről információt kérni és jelentkezni a 22/315-583-as telefonszámon vagy a titkarsag@szikm.hu e-mail címen lehet.  A kiállításról bővebben a http://www.adontes.hu/ oldalon lehet tájékozódni. A Csók István Képtár hétfőtől péntekig, valamint vasárnap 10-18 óráig, szombaton 9-18 óráig fogadja a látogatókat.

A tárlatvezetésre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 


Szöveg: Fraller Ildikó

 

 

 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
30
31
     
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.