„A mi Európánk”

2017.03.20. 10:37
KÖZLEMÉNY - 2017. március 20. (hétfő)
Szombaton rendezik a Tarsoly Ifjúságért Egyesület által meghirdetett vetélkedő döntőjét
 

 

Határon belüli és határon túli magyar középiskolások körében hirdette meg ebben a tanévben is a Tarsoly Ifjúságért Egyesület azt a versenyt, melynek középpontjában Európa áll: múltjával, jelenével, jövőbeli lehetőségeivel. A vetélkedősorozat döntője a hétvégén lesz: az akadályversenyt a KEMPP-ben tartják, míg a verseny a Németh László Általános Iskolában ér véget, ahol az eredményhirdetésre is sor kerül. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a programokra!     

 

A székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület - széleskörű együttműködéssel - a 2016/2017. tanévben is meghirdette „A mi Európánk” című vetélkedőt magyarországi és határon túli magyar középiskolások számára. Céljuk nem volt más, mint az, hogy a fiatalok gyarapítsák ismereteiket térségünk múltjáról, jelenéről, Európában betöltött szerepéről, saját lehetőségeikről és egymásról, ezzel is elősegítve a közös értékek továbbélését. A vetélkedő témakörei között általános EU-s ismeretek, emberi és polgári jogok, választójog, környezetünk, oktatási-tanulási lehetőségek, energiaügyek, foglalkoztatás, országismeret (kultúra, földrajz, népszokások, nevezetességek, érdekességek, ünnepek, gasztronómia, sport), valamint az I. világháború centenáriuma szerepeltek. 

A háromfős csapatok közül a két internetes fordulót követően, a legjobbak jutottak tovább a döntőbe, melyet március 25-én, szombaton 9 órai kezdettel rendeznek. A versenyzők először Pákozdon, a KEMPP-ben akadályversennyel kezdenek, majd a Római Szerződés aláírásának hatvanadik évfordulója alkalmából faültetésre és megemlékezésre kerül sor. Az ünnepségen részt vesznek többek között a szerződést annak idején aláíró országok Magyarországra akkreditált nagykövetségeinek képviselői is. Majd ezt követően a verseny 11 órakor Székesfehérváron, a Németh László Általános Iskolában folytatódik, ahol plakátkiállítás is nyílik a résztvevő csapatok alkotásaiból, „60 éves a Római Szerződés” címmel. Az eredményhirdetésre szintén az intézményben kerül sor 15.30 órakor.   

A fődíj egy brüsszeli utazás, melynek során a versenyben legjobban teljesítő diákok testközelből ismerkedhetnek meg az Európai Parlament működésével. 

A versenyre és a hozzá kapcsolódó programokra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

 

További információ a versennyel és a programokkal kapcsolatban itt:
http://www.tarsolyegyesulet.hu/

 

 

                                      

 

Szöveg: Kész-Varga Mónika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
30
31
     
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.