A Távhőszolgáltatás Napja Székesfehérváron

2017.03.29. 13:05
KÖZLEMÉNY - 2017. március 29. (szerda)
Számos programmal készül a SZÉPHŐ Zrt. április 12-ére 
 
 
 
 

A SZÉPHŐ Zrt. 2017-ben is megrendezi a Távhőszolgáltatás Napját Székesfehérváron. A szervezők minden korosztályra gondoltak: szakvezetéses erőműbejárásra hívják az érdeklődőket a Király sorra, a kisebb gyerekeknek kreatív pályázatot, a nagyobbaknak izgalmas, városjáró vetélkedőt hirdetnek április 12-ére.


Tavaly is nagy sikere volt a vezetett erőműbejárásnak, amelyre már várják a jelentkezőket. A Király sori kalandtúrákat (egy-egy csoport létszáma 20-25 fő lehet) hozzáértő szakemberek tartják, a másfél órás bejáráson minden titokra fény derül, minden kérdésre választ kaphatnak a látogatók. A bejárásra előzetesen regisztrálni kell, ezt április 10-ig tehetik meg a paulik.anna@fehervariprogram.hu címen.

A kisebb gyerekekre ebben az évben is külön figyelmet fordítanak: a tavaly már megismert, bájos Turbó cica kalandjai tovább folytatódnak. A rajzokkal illusztrált kiadványban a kedves macskafigura a mostani aranyos történetben is mesél a távfűtésről, de rejtélyes eltűnések nyomába is ered, és közben új barátra talál egy kóbor kutya személyében. A mutatós kis füzetet már meg is kapta minden érintett intézmény.

Az április 12-i programhoz kapcsolódva – ahogyan az elmúlt évben is — kreatív pályázatot hirdettek az óvodásoknak és az általános iskola alsó tagozatába járó diákoknak Csiholjunk tüzet ­— fűtési lehetőségek a különböző történelmi korokban címmel. A gyerekek egyénileg vagy csoportosan készített alkotásokkal jelentkezhetnek a pályázatra.  A pályamű elkészítéséhez bármilyen alapanyag felhasználható, nincs sem méretbeli, sem technikai-formai megkötés: rajzot, festményt, makettet is beküldhetnek. A pályaműveket a Széphő Zrt. központi irodaházának portájára várják: 8000 Székesfehérvár, Honvéd u. 1. Az alkotásokat Németh Eszter nevére címezve adhatják le a jelentkezők. A pályázatok beérkezésének határideje: április 7., péntek. A beérkezett alkotásokból a Távhőszolgáltatás Napján kiállítás nyílik a Széphő Zrt. aulájában, a legügyesebb kis alkotók értékes nyereményeket vehetnek át.

A felső tagozatos és középiskolás diákokat izgalmas városjáró vetélkedőre hívják a szervezők. A „Táv-Hősök” című vetélkedő keretében a résztvevőknek a székesfehérvári hőközpontokat kell megtalálniuk a városban, a helyszíneken pedig különböző érdekes feladatok (keresztrejtvény, puzzle, tippelés, stb.) megoldása vár rájuk. A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhetnek. Maximum 10 csapatot tudnak fogadni a jelentkezés sorrendjében, szóval érdemes sietni! (A versenyen a külső helyszínek miatt kísérő tanár jelenléte szükséges.)
Az indulás előtt a résztvevő diákok a székesfehérvári fűtőerőműről hallhatnak izgalmas, vetített képes előadást. A vetélkedő feladatait pontozzák, aki a legtöbbet éri el, az lesz a győztes, ezzel elnyeri a Táv-Hősök kitüntető címet és a Vándorkupát, és a lehetőséget, hogy a Helló, nyár vakációindító koncerten találkozzon a sztárfellépőkkel: a Halott Pénz, valamint The Biebers zenekarok tagjaival és Lofti Begi DJ-vel. A diákok – igény szerint – szintén részt vehetnek a vezetett erőműbejáráson.
A vetélkedőre a Fehérvári Programszervező Kft. honlapján található lap kitöltésével lehet jelentkezni április 7-ig:
ttp://fehervariprogram.hu/aktualis/2017/334-tav-hosok-varosjaro-veteledo-diakoknak.

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége három évvel ezelőtt hirdette meg először a Távhőszolgáltatás Napját azzal a céllal, hogy minél többekkel megismertesse a távhőellátás társadalmi, gazdasági és környezeti előnyeit. A szolgáltatók ezen a napon megnyitják kapuikat, érdekes programokat szerveznek, bemutatják a távhőellátásban rejlő klíma- és energiapolitikai előnyöket. A kezdeményezéshez – hagyományteremtő szándékkal — a múlt évben csatlakozott először a város távhőszolgáltatója, a SZÉPHŐ Zrt. is.

 

Programok, felhívások itt:
http://okkfehervar.hu/index.php?pg=media94739_hu                                                    
Szöveg: Hajnal Csilla, Fehérvári Programszervező Kft. 
 

További információ:
Paulik Anna
Fehérvári Programszervező Kft.
Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. (Művészetek Háza)
Telefon: 06-70/457-9002
E-mail: paulik.anna@fehervariprogram.hu
Honlap: www.fehervariprogram.hu
Facebook: www.facebook.com/fehervariprogramOldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.