Folytatódnak a „Mindigmás” tematikus városnéző séták

2017.07.06. 08:25
KÖZLEMÉNY - 2017. július 6. (csütörtök) 
Péntek és szombat este az Országalmától indulnak a túrák.    
 
 
 
 
 
Mindigmás” mottóval folytatja a tematikus városnéző séták sorozatát pénteki és szombati estéken a Tourinform Iroda. Az előttünk álló hétvégén a terek, padok és a zsalugáteres ablakok  világába kalauzolják a résztvevőket, majd lesz egy rendkívül izgalmas gasztronómiai múltidézés is. A programok minden esetben az Országalmától indulnak.

A „Mindigmás” sétákon a helyi idegenvezetők jóvoltából olyan különlegességekre, titkokra derül fény, melyek a nagyközönség számára kevéssé ismertek. Így annak, aki kíváncsi a királyok városának rejtett értékeire, mindenképpen érdemes részt vennie a tematikus programokon.

Július 7-én, pénteken „Terek, padok és csodálatos zsalugáteres ablakok” címmel indul séta, melynek során a résztvevők megismerhetik Székesfehérvár építészeti értékeit, a csodálatos sarokerélyeket. Megtudhatják azt is, milyen történeteik vannak tereinknek, valamint hogyan segítik köztéri padjaink a társasági életet ma és holnap?

A július 8-i, szombati séta az „Ízek, ármány és szerelem a Királyok Városában” címet kapta, melynek során gasztronómiai múltidézés lesz a kezdetektől napjainkig. Szó lesz többek között szerelmi szövevényekről, cselszövésekről, mérgezésekről, a törökök gasztronómiai örökségéről, a rómaiakról és az első szőlőtőkéről, illetve Mátyás és Endre herceg házasságáról és haláláról.  Megtudhatjuk, hogy volt-e szerelem a királyi frigyben, mit és hogyan ettek a főurak, s milyen korabeli "válóperekhez", mérgekhez folyamodtak.

A séták minden esetben a Városház térről, az Országalmától indulnak, a részvételi díj 800 Ft/ fő. Regisztrálni és jegyet vásárolni a Hiemer-házban található Tourinform Irodában lehet. Elérhetőségek: Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.; Telefon: 22 537 261
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.