Országban egyedülálló fórum a gazdaság érdekében

2017.07.06. 19:42
KÖZLEMÉNY - 2017. július 6. (csütörtök)
Újraindult a Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács. Galéria 
  

 

 

Néhány év kihagyás után újraszerveződött a Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács, mely eredetileg még 2003-ban alakult. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségének javaslata alapján, az országban egyedülálló módon működő fórum újraindításának első találkozójára a Városházán került sor. A tanács tagjai ennek során egyeztettek a grémium újbóli működésének részleteiről, valamint a helyi adóztatás helyzetét és a város idei költségvetésének egyes elemeit beszélték át.

      

A városvezetés nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében megjelent elnököt és alelnököt a 2003-ban megalakult Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács újjáalakulása kapcsán. A tanácskozáson részt vett Brájer Éva, Égi Tamás és Mészáros Attila alpolgármester is. 

Tóth István, az FMKIK alelnöke, a Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács társelnöke a találkozón hangsúlyozta: ahhoz, hogy egy város sikeres legyen, sikeres vállalkozások is kellenek. Ezért is fogalmazódott meg bennük évekkel ezelőtt ennek a tanácsnak a gondolata, mely Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kezdeményezésére alakult meg. Elmondta, hogy a Kamara Elnöksége üdvözli a fórum újraalakulását, mely az országban egyedülálló, és jelenleg sincsen a megalakulása óta követője.  

Az értekezleten – miután a jelenlévők egyeztettek a tanács működésének részleteivel kapcsolatban – Déri László, az Adóiroda irodavezetője tartott egy prezentációt a helyi adóztatás helyzetéről a megyei jogú városokkal történő összevetésben. Míg a város idei évi költségvetéséről, különböző beruházási programjairól a polgármester adott tájékoztatást. A gazdasági témák kapcsán a jelenlévők között szakmai beszélgetés és egyeztetés is történt. 

A Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács a megállapodás szerint egy Székesfehérvár gazdasági életét érintő, szervezett keretek között működő egyeztető fórum, mely konkrét feladatok és távlati célok megvalósítása érdekében jött létre.  Együttműködik a város gazdaságának fejlesztésében, az ehhez kapcsolódó stratégiai célok kialakításában. Nyolc taggal működik, melynek négy tagját az Önkormányzat, négy tagját az FMKIK delegálja. A most elfogadott javaslat alapján üléseiket félévente fogják megtartani.

 

A tanácskozáson készült fotók letölthetőek a Galériából. 

 

                                


 

 

Szöveg: Kész-Varga Mónika
Fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.