Neubauer Eliza kerékpáros időfutam-bajnok lett

2017.07.07. 08:26
KÖZLEMÉNY - 2017. július 7. (péntek)
Újabb SZINGO sikerek az Időfutam Országos Bajnokságon, Ibrányban. Galéria
 

 

 

A SZINGO-Balaton Team történetének első időfutam-bajnoki címét szerezte meg Neubauer Eliza a június 23-án Ibrányban megrendezett Időfutam Országos Bajnokságon. A kerékpáros versenyen a csapat többi tagja is remekelt. 
 

Neubauer Eliza győzelme elég kalandosra sikerült a június 23-án Ibrányban megrendezett Időfutam Országos Bajnokságon. A SZINGO-Balaton Team versenyzője ugyanis kétszer futott neki a távnak: az első próbálkozás során a pályát biztosító rendőr elirányította, és így nem tudta teljesíteni a távot. Az új rajt iránti kérelmet a versenybíróság először elutasította, és már minden veszni látszott, amikor az utolsó pillanatban engedélyezték, hogy még egyszer nekifuthasson a távnak. A sok feszültség kifejezetten jót tett a második kísérletnek és Lizi a WU15-ös kategóriában a legjobb időt hajtotta, megszerezve ezzel a SZINGO-Balaton Team történetének első időfutam-bajnoki címét.

A versenyen a csapat többi tagja is jól szerepelt: Balogh Andris az U19-es fiúk között a remek 4. helyet, Paulusz Martin az U17-eseknél a kifejezetten jó 6. helyet, Muskovits Dávid pedig a 18. helyet szerezte meg. Péteri Niké az elit nők között indult, ahol a 6. leggyorsabb volt. 

Az Országos Bajnokság Ibrányban július 1-jén az utánpótlás mezőnyversenyekkel folytatódott, melyben szintén remekeltek a fehérváriak. Neubauer Elizának sikerült dupláznia, az előző napi időfutam után, a mezőnyversenyt is szoros sprintben megnyerte a WU15-ös lányok között. Balogh Andris szintén megismételte előző napi eredményét, egy brutális 6 körös szökés után az U19-es fiúk között a 4. helyet szerezte meg. Az U17-es fiúknál pedig Paulusz Martin a mezőnnyel megérkezve a 15. helyen érkezett célba, tőle kicsit lemaradva Muskovits Dávid a 21., míg Endrődi Csaba a 24. lett.

A következő napon, azaz július 2-án az elit mezőnyversenyek következtek az OB-n. A SZINGO-Balaton Team Péteri Niké révén az elit nők versenyében volt érdekelt.  A futam során – ahol a csapattagok meglátása szerint –  sajnálatos módon több szervezői hiba is előfordult, így egy egyfős hosszú szökés, kétszeri mezőnyfélreállítás és kizárások után a mezőnyt, a 105km-es versenyben 2 km-rel a cél előtt megállították. Végül Niké éppen lecsúszott a dobogóról, a 4. helyet szerezte meg az Országos Bajnokságon, ami valójában egy elsőéves felnőtt versenyzőtől kiváló eredmény.

 

A bajnokról készült fotók leölthetőek a Galériából


Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.