Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését

2017.07.07. 12:19
KÖZLEMÉNY - 2017. július 7. (péntek) 
Ülésezett a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság.      Galéria  
 
 
 
 
 
 
Visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet ezúttal három település pályázatát támogatta. Ezek révén útjavítás, járdaépítés, önkormányzati tulajdonú épületek felújítása és munkagépvásárlás valósulhat meg

A Városházán tartotta soros ülését a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A testületet dr. Cser-Palkovics András polgármester vezeti, tagjai pedig Székesfehérvár és 25 környező település. A Bizottság infrastrukturális fejlesztéseket támogat a Városkörnyéki Alapból nyújtott kamatmentes hitellel, így járulva hozzá a tagtelepülések fejlődéséhez.

A támogatások odaítéléséhez a testületi tagok kétharmados jelenléte és egyhangú szavazata szükséges. A legutóbbi ülésen 23 fő vett részt, így határozatképes volt a testület. A Városkörnyéki Koordinációs Bizottság ezúttal is a teljes felosztható költségkeretet, 24.188.000 forintot felhasználta a települések által benyújtott támogatási kérelmekre.

A csütörtöki ülésen három település – Moha, Jenő és Sárszentmihály - visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelméről döntött pozitívan a testület. Kisláng Község Önkormányzatának a „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” elnevezésű VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 számú pályázat önerejének biztosítására 7.002.000 forintot ítéltek meg. Zámoly község esetében a Zámolyi Mesevár Óvoda bölcsődei szárnnyal történő bővítését segíti 13.367.000 forinttal a bizottság. Nádasdladány község 3.819.000 forint visszatérítendő kamatmentes kölcsönt kapott belterületi utak aszfaltozására. A támogatott településeknek jövő évtől 2021-ig, három ütemben kell visszafizetniük a kamatmentes kölcsönt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság pénzügyi alapjába.

A Városkörnyéki Koordinációs Bizottság 1989 óta működik Székesfehérvár és a térségi települések önkormányzatainak tervszerű, összehangolt és hatékony együttműködése érdekében. Tagságába 26 település tartozik, név szerint: Székesfehérvár, Zámoly, Soponya, Mezőszentgyörgy, Úrhida, Sárkeszi, Csősz, Iszkaszentgyörgy, Füle, Seregélyes, Tác, Sárszentmihály, Aba, Moha, Sárkeresztes, Pátka, Polgárdi, Lajoskomárom, Szabadbattyán, Kisláng, Lepsény, Lovasberény, Mátyásdomb, Jenő, Nádasdladány és Enying. Fontos a települések közötti szolidaritás, és hogy Székesfehérvár fejlődése nem nélkülözheti a környező települések fejlődését. Nem elfelejtve azt sem, hogy az ott élők közül sokan városunkban dolgoznak.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
Szöveg: Stettler Zsuzsanna
Fotó: Simon Erika


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.