A második koncerttel folytatódik csütörtökön a Harmonia Albensis

2017.07.11. 08:31
KÖZLEMÉNY - 2017. július 11. (kedd) 
Jegyek és bérletek is kaphatóak.  
 
 
 
 
 
A „Te Deum – Örökségünk himnusza” című hangversennyel folytatódik a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat. Csütörtökön Kodály Zoltán tiszteletének szenteli az estet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a muzsikusokat ezúttal Ács János méltán világhírű karmester dirigálja. Jegyek még válthatóak, sőt, a négyalkalmas bérletet is megéri megvenni!

Második állomásához érkezik a héten a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat. A július 13-án, csütörtökön 19.30 órakor a Szent István-székesegyházban megrendezésre kerülő esten Kodály Zoltán előtt tiszteleg az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Kodály Emlékévhez kapcsolódva. A mestertől felhangzik a természetábrázolás impresszionista színekben gazdag remeke, a Nyári este, míg Székesfehérvár számára különösen fontos és kedves a Vértanúk sírján, valamint az életmű reprezentatív darabja, a Budavári Te Deum.

Az esten fellép az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar, az Ars Musica Vegyeskar, a Primavera Kórus, valamint a Vox Mirabilis Kamarakórus. A muzsikusokat Ács János, az olasz operarepertoár világhírű specialistája dirigálja, aki negyvennél is több koncertet adott Luciano Pavarottival, valamint 1998 és 2003 között a három tenor koncertjeinek karmestere volt.  Székesfehérvári szereplése igazi kuriózum lesz a komolyzene szerelmeseinek.

A Harmonia Albensis koncertekre külön-külön 2.200 forintért vásárolhatóak jegyek, illetve továbbra is megéri megvenni a teljes sorozatra szóló bérletet 6.400 forintos áron. A vásárlás tekintetében Vörösmarty Színház jegyirodáját, a Tourinform Irodát, vagy a fehérvári szimfonikusok honlapját, a www.arso.hu portált szükséges felkeresni. 

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar nagy szeretettel invitál minden kedves zenebarátot!
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.