Király élmények, fotózkodás és nyereményjáték szombaton az óriásbábokkal

2017.07.12. 14:19
KÖZLEMÉNY - 2017. július 12. (szerda) 
Szombaton este ismét a színház elé várják az érdeklődőket.    
 
 
 
 
 
Szombaton ismét király programokkal várnak minden érdeklődőt a Vörösmarty Színház előtt. A történelmi óriásbábok 18.00 órakor kezdődő felvonulása után bárki korhű jelmezt ölthet, és a középkori királyi forgatag részesévé válhat. A vállalkozó szelleműek páros belépőt nyerhetnek a Koronázási Szertartásjátékra, sőt statisztának is jelentkezhetnek.

Újra felvonulnak a népszerű történelmi óriásbábok július 15-én, szombaton a Belvárosban. A 18.00 órakor a Vörösmarty Színház előtt zajló programon népszerűsítik a Székesfehérvári Királyi Napok programjait, kiemelten a Koronázási Szertartásjátékot.

A felvonulást követőn „Te vagy a legjobb arc?” mottóval folytatódik a program, melynek keretében bárki felöltheti a Szertartásjáték szereplőinek jelmezét. A résztvevőkről fotó készül, melyekre a színház Facebook oldalán lehet szavazni. Aki a legjobban elnyeri a közönség tetszését, páros belépőt nyer az augusztus 18-án, a Nemzeti Emlékhelyen bemutatásra kerülő előadásra.

Sőt, akinek a fotózkodást követően kedve tartja, statisztaként szerepelhet a Szertartásjátékon, és testközelből élheti át a produkció élményét. Jelentkezni lehet a név és elérhetőség megadásával a helyszínen.

 

Szöveg: Havasi Tímea


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.