Épületdíszekről és a királyné koronázásokról mesélnek a „Mindigmás” séták

2017.07.13. 09:08
KÖZLEMÉNY - 2017. július 13. (csütörtök) 
A részvételi díj 800 forint. Regisztrálni és jegyet vásárolni a Hiemer-házban található Tourinform Irodában lehet.      Részletes program
 
 
 
 
 
Folytatódnak a „Mindigmás” tematikus séták júliusi hétvégi estéken a Tourinform Iroda szervezésében. Az Országalmától induló pénteki túra művészettörténeti kalandozásra csábít, míg szombaton „A királyné sakkot ad” címmel zajlik a program.

A „Mindigmás” sétákon Székesfehérvár titkainak, rejtett értékeinek megismerésére nyílik lehetőség a helyi idegenvezetők jóvoltából. Szeretettel ajánlják a tematikus programot mindenkinek, aki szeretne minél többet megtudni a királyok városáról.

Július 14-én, pénteken a „Mesélő épületdíszek” című séta művészettörténeti kalandozásra csábít Székesfehérvár csodálatos épületei között. A résztvevők felfedezik a város építészeti értékeit, közben megismerik a többször elpusztított és újjáépített város történetét is.

Július 15-én, szombaton „A királyné sakkot ad” című túrán a Székesfehérváron lezajlott királyné koronázások titokzatos és magasztos pillanataiba nyerhetnek bepillantást az érdeklődők. Kiderül, mi motiválta királyainkat a párválasztásban, és kinek állt jogában a királynő fejére tenni a koronát. Fellebben a fátyol a királyné jövedelmeiről és hatalomgyakorlásának lehetőségeiről is. Mindeközben szó esik kalandos, nagyszerű vagy éppen szomorú uralkodónéi sorsokról, magasztos és királynéhoz kevésbé méltó tettekről.

A városismereti túrák mindkét esetben 19.30 órakor indulnak az Országalmától. A részvételi díj 800 forint. Regisztrálni és jegyet vásárolni a Hiemer-házban található Tourinform Irodában lehet. Elérhetőségek: Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.; Telefon: 22 537 261.

A séták a következő júliusi hétvégéken is folytatónak. 21-én az épületeket felismerő interaktív túrán vehet részt az érdeklődők, 22-én feltárulnak a felújított Deák Dénes-kút működésének titkai, 28-án a fehérvári cégérek, míg 29-én a városi kutak adják a témát.


Részletes program az alábbi linken:
http://turizmus.szekesfehervar.hu/mindigmas-tematikus-varosnezo-setak
 

 


Szöveg: Havasi Tímea

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.