Székesfehérvári Királyi Napok, nézői szemmel

2017.09.08. 21:07
KÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 8. (péntek) 
Díjazták az összművészeti fesztivál emlékezetes pillanatait megörökítő amatőr fotókat. 
 
 
 
 
 
Lezárult a Székesfehérvár Megyei Jogú Város és a Fehérvári Programszervező Kft. közös fotópályázata: a kiírók Székesfehérvári Királyi Napok, az én szememmel címmel keresték a város augusztusi összművészeti fesztiváljának emlékezetes pillanatait megörökítő amatőr fotókat.

A pályázat meghirdetői ezen a módon is szerették volna megismerni a város legnagyobb augusztusi ünnepségsorozatára látogatók egyéni nézőpontját. A közönség által készített, #kiralyinapok2017 és #kiralyinapok hashtagekkel ellátott, Instagramra és Facebookra feltöltött képek közül háromfős zsűri választotta ki a legjobb három alkotást – nyertesnek az a pályázó számított, akinek képén a zsűri szerint keresztül leginkább átjött a Királyi Napok hangulata.

Az ítészek – Simon Erika, az Önkormányzati Kommunikációs Központ fotóriportere, Nagy Boglárka, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke és Lőrincz Miklós, a Fehérvári Programszervező Kft. kommunikációs munkatársa – a közönség által feltöltött, a kiírásnak megfelelő közel kétszáz fotót és kisebb albumot olyan szemmel is vizsgálták, hogy a későbbiekben mely képeket lehet promóciós célra, például plakátokon, kiadványokban, sajtóban felhasználni.

Döntésük nyomán harmadik helyezést ért el Berzy Bernadett (Székesfehérvár), aki II. Vak Béla óriásbábját sajátos pozícióban örökítette meg a 10-es huszárok Városház téri emlékműve előtt. A második díjat Molnár Sarolta (Budapest) romantikus fotója érdemelte ki, amelyen egy gólyalábas csókot lop egy hölgytől. A zsűri dr. Tésits Róbert (Pécs) nyolc képből álló sorozatát ítélte a legjobb alkotásnak: a képeken esti fényekben szerepelnek a királyi óriásbábok, fáklyás városnézésre indul a közönség, látunk két „kockát” az Alba Regia Táncegyüttes Mozdulatlan legendáiból, és egy kép erejéig a koncertet adó Király Viktor is feltűnik.

A legjobb alkotásokat a Fehérvári Programszervező Kft. a promóciós anyagaiban felhasználja, emellett az alkotók értékes ajándékcsomagokkal is gazdagodtak: az ajándékokat dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át a Királyi Napok önkénteseinek szervezett szeptember 8-i rendezvényen, ahol valamennyi közreműködőnek köszönetet mondott a tíz nap során végzett munkáért.Szöveg: Hajnal Csilla (Fehérvári Programszervező Kft.)
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.