Újra nyit a városi síbank Székesfehérváron

2017.11.14. 08:12
KÖZLEMÉNY - 2017. november 14. (kedd)
Síléc, sícipő, bot és kiegészítők a Vasváriban
 
 
 
Közeleg a téli sportok szerelmesei által nagyon várt síszezon. Ahogy hosszú évek óta mindig, most is lesz lehetőség az alapvető felszerelések kölcsönzésére, idén is vár minden sporttársat a székesfehérvári Városi Síbank a Vasvári Pál Általános Iskolában.


A Székesfehérvári Városi Síbank tájékoztatása szerint a korábban megszokottaknak megfelelően minden érdeklődő kedvezményes áron snowboardot és sífelszerelést kölcsönözhet (méret szerinti kötéssel felszerelt síléceket, síbakancsokat, síbotokat). Információ Gáncs Józseftől, a síbank vezetőjénél kérhető a 20/911-22-90-es telefonszámon. A Városi Síbank a Vasvári Pál Általános Iskolában található, Székesfehérváron, a György Oszkár tér 3. alatt.

Az alapfelszerelésnek számító sílécen, sícipőn és boton kívül kiegészítőkkel is várják az érdeklődőket. Ezek közé sorolhatjuk a fejvédőket (bukósisakokat), térd- könyök- és csuklóvédőket. A nyugdíjazásra került hagyományos síléceket már szinte teljes egészében felváltották a közkedvelt kanyarlécek (carving), amelyeket a legkisebbektől kezdve a leggyakorlottabb sízőknek is használnak. A legkisebb léceknek 60 cm a hosszúsága, amihez 24-es lábméretű cipő tartozik, a profi sízők pedig 10 m-es sugarú lécet is kaphatnak síbankban.

A biztonságos sítudás elsajátítása, gyakorlása és az európai sízőkultúra elterjesztése érdekében a síbank az előttünk álló szezonban is költségkímélő egynapos síutakat szervez kezdőknek és haladóknak, kicsiknek és nagyoknak sí-és snowboardoktatással. Ezek időpontját jó előre közlik, jelentkezni a fenti telefonszámon, illetve személyesen is lehet. Részleteket a fehervarisielok.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.
Szöveg: Somos Zoltán 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.