Gazdasági fejlődés a dualizmus korában

2017.11.13. 15:10
KÖZLEMÉNY - 2017. november 13. (hétfő) 
Folytatódik szerdán a Kodolányi Szabadegyetem.  
 
 
 
 
A szemeszter harmadik előadásával folytatódik szerdán a Kodolányi Szabadegyetem – a Harmadik Kor Egyeteme programsorozat. Ezúttal a magyar gazdaság fejlődéséről lesz szó a dualizmus korában.  A programot a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartják.

„A kiegyezés 150 éve, 1867–2017” mottóval rendezik meg a Kodolányi Szabadegyetem – a Harmadik Kor Egyeteme programsorozatot, amely november 15-én, szerdán 16.00 órakor újabb állomásához érkezik. Ezúttal Kaposi Zoltán, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának egyetemi tanár tart előadást „A magyar gazdaság fejlődése a dualizmus korában – európai léptékben” címmel.

Az előadások eredeti helyszíne, a Városi Levéltár és Kutatóintézet épülete továbbra is felújítás alatt áll. Ezért ezt a programot is a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent László termében tartják. A belépés díjtalan. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.