Libáskodó Kákics táncház

2017.11.14. 11:32
KÖZLEMÉNY - 2017. november 14. (kedd) 
A rendezvényt a Felsővárosi Közösségi Ház helyett ezúttal az Öreghegyi Közösségi Házban tartják.    Galéria
 
 
 
 
 
A Márton-naphoz kapcsolódóan rendezi meg újabb moldvai csángó táncházát a Kákics együttes. A libáskodó családi mulatság szombaton este lesz, a helyszín ezúttal az Öreghegyi Közösségi Ház.

November 18-án, szombaton 17.00 órakor „Hatan vannak a mi lúdjaink” mottóval indul a Kákics együttes családi programjának gyermek táncháza Gáncs Kata és Gula Miklós vezetésével. A libákon kívül hajtani fogják a Pejkó lovat, és nagy valószínűséggel lesz ósdi állatosdi is.

18.00 órától kezdődik a felnőttek mulatsága. Új táncként lesz seremoj, a lépéseket Nedvig Bendegúz mutatja. A Kákics büfében mindenki a maga módján kenheti a zsíros kenyerét, és a Márton-nap elmúltával az újbort is illő lesz megkóstolni.

A rendezvényt a Felsővárosi Közösségi Ház helyett ezúttal az Öreghegyi Közösségi Házban tartják.


A kapcsolódó plakát letölthető a Galériából.

–   Vége –

Szöveg: Havasi Tímea 
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.