80 éve hunyt el József Attila

2017.12.06. 14:37
KÖZLEMÉNY - 2017. december 6. (szerda)
Emlékülést rendeznek pénteken a Városházán. Galéria 
 
 
 
József Attila-emlékülést rendeznek pénteken délután a Városházán a költő halálának 80. évfordulóján. Tverdota György, Petőcz András és Sebők Melinda tolmácsolják saját értelmezéseiket a kiemelkedő költő életpályájáról, költészetének továbbéléséről. A rendezvényre minden irodalombarátot szeretettel várnak.


1937. december 3-án, nyolcvan évvel ezelőtt halt meg József Attila, a magyar költészet kiemelkedő alakja. A fiatalon elhunyt alkotó életpályájának tiszteletére emlékülést rendeznek december 8-án, pénteken 15 órakor a Városháza Dísztermében.

Az emlékülésen három megközelítésben is hallhatnak egy-egy értelmezést az irodalom iránt érdeklődők. Tverdota György irodalomtörténész, egyetemi tanár, a József Attila Társaság elnöke „Hétszer szüljön meg az anyád” című előadásával mutatja be a költőt. József Attila és Kassák Lajos, illetve az avantgárd viszonya – ezt a témát járja körül Petőcz András József Attila- és Márai-díjas író, költő. Sebők Melinda irodalomtörténész pedig József Attila költészetének továbbélésről ad elő „… a legmélyebb és a legtörékenyebb…” címmel.

Az emlékülést Bakonyi István József Attila-díjas író, irodalomtörténész vezeti, a megjelenteket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti. A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak!

További részletek a https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=media111598_hu oldalon olvashatók. 

                               

Szöveg: Fraller Ildikó
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
28
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.