Újévi szerencsehozó lencse a Plázánál

2017.12.27. 11:33
KÖZLEMÉNY - 2017. december 27. (szerda)
Január 1-jén 14 órakor várják a város közösségét.  
 
 
 
 
Január 1-jén a hagyományokhoz híven idén is szerencsehozó újévi lencsefőzelékkel várják a fehérváriakat az Alba Plaza előtti téren, hogy a város közössége sikeres, gazdag és szerencsés esztendőt tudhasson magáénak 2018-ban is.


Szerencsehozó lencsefőzelékkel várják a fehérváriakat az új esztendő első napján, január 1-jén, hétfőn 14 órától 16 óráig az Alba Plaza előtti téren.

Az apró szemű ételhez a néphit a pénzt, a gazdagságot társítja – minél többet eszik belőle valaki ezen a napon, annál nagyobb szerencséje lesz e téren, és bőség jellemzi majd az évet.  A gulyáságyúkban főzött lencsefőzelék igazi közösségi programmá vált 2013 óta: az Önkormányzat, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és az Alba Plaza szeretettel invitál mindenkit a hagyományos évkezdő eseményre!
                                  

Szöveg: Fraller Ildikó

 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.