Csipkecsodák a Tolnai utcai Tagkönyvtárban

2018.01.12. 11:48
KÖZLEMÉNY - 2018. január 12. (péntek)
A hétfői megnyitón az alkotó kalauzolja a látogatókat 
 
 
 
Vertcsipkékből rendezett kiállítás várja hétfőtől a hónap végéig a Tolnai utcai Tagkönyvtárba látogatókat. A tárlat megnyitóján Gergő Katalin nemcsak bemutatja saját készítésű alkotásait, hanem be is mutatja a csipkeverés érdekességeit.


Január 15-én, hétfőn 17 órakor nyílik az esztendő első kiállítása a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. Gergő Katalin vertcsipke alkotásait láthatják a hónap végéig a látogatók.

„A csipkeveréssel való első találkozásomkor azonnal tudtam, hogy ez az én igazi műfajom. Több, mint két évtizede igyekszem újabb és újabb technikákat elsajátítani. Elsősorban a klasszikusokat szeretem, de figyelembe veszem a mai használhatóságot is.” – olvasható a Fehérvári Kézművesek Egyesületének honlapján Gergő Katalin bemutatkozása.

Az alkotó a kiállítás megnyitóján további érdekességeket is megoszt majd a résztvevőkkel a csipkeverésről, valamint a régi mesterséghez fűződő saját kötődéséről. A kiállított alkotásokat – köztük a zsűrizett termékeket – Gergő Katalin mutatja be a hétfői megnyitó résztvevőinek, január 17-én, szerdán 16 órakor pedig csipkeverés bemutatót tart a Tagkönyvtárban.

A kiállítás a könyvtár nyitva tartási idejében látogatható január 31-ig, mindenkit szeretettel várnak! További információk az alábbi linken: http://www.vmk.hu/vertcsipke-kiallitas.


 
                                                        - Vége -szöveg: Stettler Zsuzsanna

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
28
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.